Choco pompoen herfstbrownies

 

Het is dan ein-de-lijk herfst! We hebben zoveel warme dagen cadeau gekregen, dat het nu toch wel tijd wordt voor de herfst. Koude en regenachtige dagen komen eraan en niets is lekkerder dan op de bank zitten met een dekentje. Oh, en een brownie! Kom maar met die niet-guilty pleasures, want deze tussendoortjes zijn gezond(er)!

Als zomerfan moet ik zeggen dat ik toch ook erg van de herfst houd. Knisperende blaadjes tijdens het wandelen, de frisse en koele herfstlucht en de vrolijke gekleurde bomen. De herfst ziet er eigenlijk best feestelijk en sfeervol uit! Ook betekent herfst pompoenseizoen! Zo gaat er pompoen in m’n havermout, cakejes en smoothies. I love it. Daarom heb ik uiteraard een receptje gemaakt met pompoen waarvan het water je in de mond loopt.

herfstbrownies

Gezondheidsvoordelen

Bovendien is het bijna Halloween en dus kun je dit recept ook voor Halloween maken. Tenminste als je deze feestdag wel viert. Ik vier het zelf niet, maar ik ga deze brownies wel tijdens Halloween oppeuzelen! Waar is deze oranje groente goed voor? Pompoen bevat vitamine A, C, E, B6 en B11. Daarnaast zit er o.a. ijzer, calcium en magnesium in. Deze voedingsstoffen geven je de energie die je nodig hebt. Zo zul je je dan ook niet moe voelen als je genoeg ijzer binnenkrijgt bijvoorbeeld. Verder zorgen de vitaminen A, C en E voor de antioxidanten en vitamientjes die je nodig hebt voor een sterke weerstand.

De brownies die ik heb gemaakt bestaat uit een chocoladebrownie met daar bovenop een pompoen laagje. In de brownie heb ik ook pompoenpitten en pecannoten toegvoegd wat vitamine B bevat en goed is voor je huid. Verder heb ik er lijnzaad bij gedaan wat omega-3 vetzuren bevat, vezels, magnesium en ijzer. Nog een goede portie magnesium en ijzer erbij dus!

herfstbrownies

Choco pompoen herfstbrownies (ongeveer 16 stuks)

Chocolade brownie: 

1 kop havermeel*
2 kop amandelmeel
1/2 kop pecannoten
1/2 reep pure chocolade
3 el cacaopoeder
1/2 kop pompoenpitten
3 el kokosbloesemsuiker
Snufje zout
1/2 kop melk
1 tl vanille extract
2 el kokosolie
2 lijnzaadeieren (2 el gemalen lijnzaad combineren met 6 el warm water)
1 tl baking soda
1 tl apple cider vinegar

Pompoenlaag:

1 kop gepureerde pompoen
Snufje nootmuskaat
1/2 tl kaneel
1 tl vanille extract
2 el kokosbloesemsuiker
2 el agavesiroop

Chocoladesaus:

1 el cacaopoeder
4 el agavesiroop

*havermeel kun je zelf ook makkelijk maken. Gooi havermout in de keukenblender en je hebt zo havermeel!

Hoe:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de pompoen in dunne plakjes en laat dit ongeveer 10 minuten koken op een middelhoog vuurtje. Controleer of je er met een vork doorheen kunt prikken. Zo, ja? Dan haal je het van het vuur. Giet het af en laat het afkoelen.

Hak de pecannoten en chocolade in stukjes. Pak een grote kom en roer hier de eerste acht droge ingrediënten doorheen. In een apart kommetje meng je de melk, vanille extract, kokosolie en lijnzaadeieren.

Giet het vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed door tot je een stevig en kleverig massa krijgt. Voeg nu de apple cider vinegar bij de baking soda tot het begint te schuimen. Gooi dit direct na het schuimen bij je browniebeslag. Roer het nog even goed door en vervolgens kun je het in de bakvorm verspreiden. Leg allereerst een vel bakpapier in de bakvorm. Verdeel het deeg in een vierkante of rechthoekige vorm in de bakvorm.

Plaats je brownie in de oven en bak het voor 25 minuten.

Tijdens het wachten kun je verder met de pompoen topping! Mix de gekookte pompoen met de nootmuskaat, kaneel, vanille extract, kokosbloesemsuiker en agavesiroop in een keukenblender. Blend dit voor ongeveer tien minuten door of totdat alles goed met elkaar vermengd is. Het moet een gladde massa worden.

Zodra de brownie klaar is verspreid je er tot slot de pompoen overheen. Giet hier wat chocoladesaus overheen en je bent klaar! Het zijn best veel stappen, maar het is het eindresultaat meer dan waard! Je kunt je brownies nu namelijk in de vriezer bewaren en er elke dag een stukje van eten. Als tussendoortje of als dessert 😉

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *