Peanut butter cookie dough balls

 

In de avond heb ik soms nog wel eens trek, trek in chocola, iets hartigs, of juist iets zoets. Je kunt natuurlijk een zak chips kopen of een reep chocolade maar waarom niet heel eenvoudig iets zelf maken? Say hello to your new best friend: the peanut butter cookie dough!

Ik ben gek op chocola, maar ook koekjes vind ik heel lekker en eigenlijk heel veel andere zoetigheden. Daarom heb ik bedacht dat als ik een snack attack krijg ik altijd iets gezonds en vullends in huis heb. Maak nu thuis ook eenvoudig deze cookie dough balletjes van pindakaas. Lekker crunchy, zoet, vult goed en bevat veel proteïne. Dit koekje is dus ook nog eens een perfecte post-workout snack!

cookie dough

Gezondheidsvoordelen

Je kunt het ook zonder maken, maar de chocolade geeft toch net die extra bite aan je cookie dough. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van pure chocolade. Chocolade bevat magnesium wat goed is voor een stabiele bloeddruk, voorkomt hoofdpijn en daarnaast is chocolade ook goed voor je hart en bloedvaten. Kies dan wel voor pure chocolade (70% of meer).

De kikkerertwen bevatten veel eiwitten wat zorgt voor een goed spierherstel na het sporten. Door de grote hoeveelheid proteïne zit je ook langer vol. Verder helpt het diabetes te voorkomen, zorgt het voor een goede spijsvertering en geneest ontstekingen sneller.

cookie dough

Peanut butter cookie dough balls (ongeveer 16 stuks)

Wat:
1 blik (240 gram uitgelekte) kikkererwten
1/4 kop maple syrup
1/4 kop pindakaas
1/2 tl vanille extract
5 dadels zonder pit
Pure chocolade
5 el havermout
Snufje zout

Hoe:
Snijd 1/4 van een pure chocoladereep in kleine stukjes. Was de kikkererwten eert af en dep ze daarna droog. Zodra de kikkererwten droog zijn meng je het samen met de andere ingredënten samen tot een glad deeg. Het deeg moet niet te nat zijn, maar droog genoeg om er mooie balletjes mee te maken. Voeg desnoods not wat havermout toe. Maak balletjes van de cookie dough en leg het voor een half uurtje in de koelkast. Als je wilt kun je de cookie dough balls nog dopen in pure chocolade. Smelt dan 1/4 van een reep pure chocolade in een steelpannetje. Doop hier de balletjes in en laat in de koelkast staan.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *