Review detox smoothie kuur

Waarschijnlijk weet je inmiddels dat ik al wat langer last heb van acne. Ik heb in dit artikel geschreven wat ik allemaal heb gedaan om van deze acne af te komen. Zo ben ik een paar weken geleden begonnen met het drinken van een detox smoothie. Dit heb ik voor zes weken gedaan. Elke dag een glaasje. Heeft dit iets van een resultaat opgeleverd voor mij? Ik vertel het je graag!

Deze detox smoothie komt van Koeman Kinesiologie. Voor zes weken lang heb ik iedere dag een glas smoothie gedronken. Meer informatie over het detoxpakket vind je hier! Wil je ook weten wat ik tot nu toe heb gedaan om van mijn acne af te komen? Althans, een poging tot. Dit lees je hier. 

detox smoothie

Over de detox smoothie

De detox smoothie die ik heb uitgetest voor Koeman Kinesiologie maakt deel uit van het Mind, Body & Soul detoxpakket. Deze is in twee varianten te bestellen. De bedoeling van de detox smoothie is dat het je lichaam van binnenuit reinigt, zoals je zenuwstelsel, je energie geeft en je concentratievermogen verhoogt. Het pakket bestaat uit de volgende ingrediënten:

  • Wilde bosbessen
  • Verse koriander
  • Gerstegraspoeder
  • Spirulinapoeder
  • Zeewiervlokken
  • Witte jade
  • Vingerhoedskruid

Je kunt in de smoothie ook een banaan toevoegen als je het wat zoeter wilt hebben. Het belangrijkste is dat je bovenstaande ingrediënten tegelijkertijd binnenkrijgt. Ik heb het zonder banaan gedaan en puur deze ingrediënten gebruikt gemixt met kokoswater. De witte jade en vingerhoedskruid zijn twee espavo remedies. Zo stimuleren deze remedies om afvalstoffen optimaal af te voeren. Verder zorgen deze remedies er ook voor dat je op emotioneel en mentaal gebied sterker wordt.

detox smoothie

Mijn detox ervaring

Ik heb geprobeerd zes weken achter elkaar de smoothie te drinken, maar er zijn een paar daagjes geweest dat ik heb overgeslagen. Dit zijn maar 4 a 5 dagen in totaal, verspreid over de 6 weken, dus hoop niet dat dit een negatief effect heeft gehad. In het begin vond ik de smoothie verre van lekker, maar dit was slechts van korte duur. Nadat ik mijn eerste smoothie op had vielen de volgende wel mee en vond ik het zelfs zoet smaken! Met bovenstaande ingrediënten kun je echt een flinke glas smoothie maken. Het lijkt wel bijna een maaltijd, maar is toch heel licht omdat het geen zware ingrediënten bevat. Het vult dus wel even voor een uurtje, maar daarna heb ik ook weer een beetje trek. De biologische wilde bosbessen koop ik bij de AH en zijn ingevroren. Ik drink dus ook altijd een lekkere ijskoude smoothie tijdens deze koude dagen, haha! Toch vind ik dat niet erg, maar juist lekker verfrissend!

Er zijn momenten gehad dat ik geen zin had om de smoothie te drinken. Of eens iets andere wilde eten als tussendoortje. Ik houd van afwisseling in mijn voedingspatroon en om dan elke dag steeds dezelfde smoothie te drinken, was best een uitdaging, hihi. Maar je went er snel aan en het wordt een routine zodra je het elke dag doet. Ik heb mijn detox smoothie bijna altijd als tussendoortje gedronken rond een uurtje of vier of na het avondeten.

De smoothie is makkelijk te maken en kan zelfs geschikt zijn voor kinderen als je er een rijpe banaan doorheen gooit! Je kunt de smoothie zoals ik als tussendoortje opdrinken of bij een maaltijd, bijvoorbeeld bij je ontbijt en dan gecombineerd met iets wat vult.

detox smoothie

Wat doet het met mijn huid (acne)?

Wat betreft mijn huid heb ik er helaas niet veel van gemerkt. Uiteraard gaf de smoothie mij wel wat energie, maar doordat ik al een best gezonde levensstijl heb merk ik er niet opvallend veel van. Ik denk dat de smoothie effectiever zal werken voor iemand die vaak bewerkte en voorverpakte voedingsmiddelen consumeert. Mijn acne is redelijk hetzelfde gebleven. Er zijn wel momenten dat het lijkt alsof het bijna weg is en dan komt het weer keihard terug. Dit had ik voordat ik met de smoothie begon ook, dus aan de smoothie ligt het niet.

Ik kan de smoothie zeker aanraden voor mensen die willen beginnen met een gezonde levensstijl. Denk aan elke week wel eens junkfood eten, bewerkte producten, zoals chips en koekjes en daarnaast weinig tot geen fysieke beweging. Deze personen zullen zeker weten de positieve effecten ervaren van de 6-weekse smoothiekuur. Voor meer informatie en ervaringen over het Mind, Body & Soul detoxpakket kijk je hier! 

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *