Bietje roze cheesecake

Met deze taart is het een feestje! Een feestje voor je lichaam, je gezondheid en je smaakpapillen. Jep, er zit groente in deze taart, maar of je die proeft? Niet eens een bietje.

Zoals je dus leest zit er een biet verstopt in deze taart. De fancy kleur van deze taart is dus te danken aan deze groente. Sport je? Dan zorgt de biet dat je sportprestaties verbeteren. Dit is gebleken uit een Amerikaans onderzoek waarbij is geconcludeerd dat bietensap je uithoudingsvermogen verbetert. Verder zit deze groente vol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Je kan het rauw of gekookt eten. Vaak gooi ik een rauwe biet door mijn geperste sapjes waardoor het een wat zoetere smaak krijgt. Daarnaast helpt de biet je ijzerniveau omhoog en ontgift het je lever.

roze cheesecake

Bodem: 

2 el havermout
1 kop dadels
2 kop walnoten
1/2 kop amandelen
1 el kokosolie
Eventueel: paar speculaas koekjes

Vulling:

2 kop cashewnoten
1/2 kop kokosmelk
1 tl vanille extract
2 el kokosbloesemsuiker
1 el citroensap
2 el maple syrup
Klein stukje rauwe biet

Hoe:

Laat allereerst de cashewnoten twee uurtjes of in de nacht in heet water weken.

Begin met de bodem. Als je wilt kun je er eventueel ook speculaaskoekjes bij toevoegen voor een wat meer crunchy cheesecake smaak! Meng de ingrediënten voor de bodem in een keukenblender. Het hoeft niet per se een heel glad beslag te worden. In een ronde bakvorm verspreid je het deeg.

Voor de vulling gooi je het water waar de cashewnoten in hebben geweekt weg. Meng de cashewnoten met de overige ingrediënten in een smoothie blender. Als de kleur niet roze genoeg is voeg je weer een heel klein stukje rauwe biet toe.

Giet de vulling over de bodem van je taart en zet het voor twee in de vriezer. Haal de taart er na twee uur uit. Nu kun je het serveren! Als je nog taart over hebt dan kan je het in de koelkast bewaren of uiteraard de vriezer. Als je het in de vriezer bewaart dan moet je de taart wel een uur voordat je het opeet uit de vriezer halen, want anders heb je een taart van steen!

Tip! Koop op de markt bij jou in de buurt bieten! Hier kun je voor €1,- al een zak met rauwe bieten kopen. Echt een aanrader.

xo Laura

Bron: de Volkskrant 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *