Energieballetjes peanut butter chocolate style

Een lekkere, zoete, maar verantwoorde snack tijdens werktijd oppeuzelen? Of ben je nog last-minute op zoek naar een super makkelijke Moederdag recept? Ik ga je dan denk ik heel blij maken met het volgende recept, namelijk Peanut butter chocolate energieballetjes. Als je van pindakaas én van chocola houdt dan weet ik zeker dat dit jouw (en die van je moeder) favoriete snack wordt! Bovendien krijg je er, zoals de naam al verraadt, een energiekick van. Handig als je een-bijna-inkak-moment krijgt tijdens het werken of studeren. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de lekkerste pindakaas van Nederland en dat is natuurlijk die van De Pindakaaswinkel!

Het is een lekker makkelijk recept. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je keukenblender doet eigenlijk het meeste werk. Daarna mag jij je mouwen opstropen 😉

Energieballetjes peanut butter chocolate

Energieballetjes peanut butter chocolate style (ong. 15 stuks)

Wat heb je nodig?

  • 2,5 kop dadels zonder pit
  • 1 kop amandelen
  • 1 kop pecannoten
  • 1/2 kop zwarte rozijnen
  • 2 el pindakaas naturel (van De Pindakaaswinkel)
  • 60 g pure chocola (70% van Lindt)
  • 1 el kokosolie
  • Steelpannetje
  • Bakpapier

Hoe maak je het?

Was de dadels goed en snijd eventueel in grove stukken zodat je het wat makkelijker maakt voor je keukenblender. Pulseer dit kort in de keukenblender. Voeg hierna de rest van de ingrediënten toe en mix een paar minuten op de hoogste stand. Het is aan jou of je het beslag glad of juist grof wil hebben. Hoe gladder je het wil, hoe langer je moet mixen.

Wanneer je een goed compact ‘deeg’ hebt, kun je hier balletjes mee vormen. Schep er een flinke eetlepel uit en maak hier balletjes van. Hoe klein of hoe groot je ze wil hebben bepaal je zelf. Om makkelijker balletjes te vormen, helpt het om je hand een beetje nat te maken met water. Ook weer niet te nat, want dan wordt je deeg soppig. Hierna leg je de balletjes in bijvoorbeeld een bakvorm of op een groot bord bedekt met bakpapier. Zet het minimaal twee uur in de vriezer.

Smelt de chocola in een steelpan op het kleinste pitje en op een laag vuurtje. Voeg hier de kokosolie aan toe. Roer af en toe door totdat het gesmolten is en beide ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn. Pak de balletjes erbij en doop deze een voor een in de chocola. Om jezelf hierbij te helpen, gebruik je een lepel en een vork. Leg het weer terug in de met bakvorm beklede bakpapier en zet een paar uur in de vriezer. Klaar om te eten? Laat het eerst een half uurtje op kamertemperatuur ontdooien 😉

Energieballetjes peanut butter chocolate
Energieballetjes peanut butter chocolate
Volg: