Popcorn zoet zout

Wat doe je als het regenachtig is en de terrassen tot 20:00 uur open zijn? Vaak kruipen we in de avond achter de tv en kiezen we onze favoriete serie of film op Netflix uit. En nu we ook voor lange tijd niet naar de bioscoop kunnen, maken we van onze huiskamer toch een beetje een thuisbioscoop. Maar popcorn is er niet alleen voor tijdens de film. Ik herinner me toen ik in California was dat ze popcorn in restaurants als voorafje serveerden. Dus wat wij hier kennen als brood met een smeersel als voorgerecht is aan de andere kant van de aardbol een schaaltje popcorn. Ik bedoel, waarom niet eigenlijk. Popcorn is ook gewoon super lekker als tussendoortje en je kunt los gaan met smaak. Van zoet, zout, naar pittig en kruidig. Voor dit recept maak ik vooral gebruik van zoete ingrediënten.

Popcorn zoet zout

Popcorn zoet zout

Wat heb je nodig?

  • Zonnebloemolie
  • 60 gram maïskorrels
  • 20 gram 78% Lindt pure chocola
  • 3 flinke el pindakaas (van De Pindakaaswinkel)
  • 1 el maple syrup
  • 1/8 tl himalayazout

Hoe maak je het?

Giet een flinke scheut zonnebloemolie in een diepe pan met deksel en laat de olie goed heet worden. Gooi er een maïskorrel in en als deze begint te sissen is de olie heet genoeg. Gooi de rest van de maïskorrels in de pan en schud een paar keer. Wanneer je de korrels hoort poppen zet je het vuur iets lager. Blijf af en toe de pan schudden. Als je drie tellen geen popgeluid meer hoort, zet je het vuur uit. Giet de popcorn over in een ruime mengkom.

Smelt de chocola in een steelpannetje op de laagste stand. Nadat alles gesmolten is zet je dit even opzij. Meng de pindakaas met maple syrup in een schaaltje en giet dit samen met de zout over de popcorn. Roer goed door en schep de popcorn in een leuk bakje of schaaltje. Giet tot slot de chocola over je popcorn en klaar!

Volg: